до новин

Як українці намагаються завезти дорогі автомобілі за заниженою вартістю і чим це може закінчиться...

У Державній фіскальній службі заявляють про зростання кількості спроб ввезення luxury-автомобілів із заявленою вартістю, значно меншою за реальну суму. У митниці підготували показові приклади таких спроб. Громадянин України намагався ввезти автомобіль марки Lamborghini Huracan Coupe, 2017 р. в., із заявленою фактурною вартістю 71,2 тис. євро. Митники запросили інформацію у колег із ФРН, і з'ясувалося, що вартість цього автомобіля становить 193 тис. євро.

Сума недоотриманих митних платежів становить близько 2,3 млн грн.

Слід зазначити, що під час розмитнення автомобіля його власник має сплатити мито (до 10% від суми митної вартості), акцизний збір та ПДВ (20% від суми митної вартості авто, акцизу та ввізного мита).

Ще один автомобіль 2017 року випуску намагалися завезти через Волинь. Mercedes-Benz модель V-Klasse згідно з інвойсом коштував 12 тис. євро. Волинська митниця ДФС надіслала лист до митних органів Німеччини. У відповідь було отримано копію митної декларації, згідно з якою Мерседес експортували з вартістю 48,5 тис. євро. Сума недоотриманих митних платежів склала 500 тис. грн.
Подібний автомобіль, але на рік старший, намагалися завезти із заявленою вартістю 23,9 тис. євро. Німецькі митники повідомили, що його продали за 48,5 тис. євро.

А ось під час ввезення зовсім новенького Mercedes-Benz G 350 D власник вказав фактурну вартість згідно з інвойсом у 49 тис. євро. Реальна ж ціна виявилася 84,5 тис. євро. У цьому випадку автомобіль вилучили і передали на відповідальне зберігання. Сума недоотриманих митних платежів склала 900 тис. грн.

Щоб знизити розмір ПДВ і мита, імпортери автомобілів намагаються занизити в два-чотири рази їхню реальну вартість. Коли різниця занадто очевидна, українські митники подають запити в країни, звідки везуть ці авто.

Тому треба правильно, відповідно до всіх митних нормативів, ОФОРМЛЯТИ ВВЕЗЕНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСОБ, ПЕРЕД ТИМ ЯК ЯКОЇЙ ЙОГО КУПИТИ В ЄВРОПІ... в чому і ми можемо Вам допомогти, задіюючи нашу європейську фірму "AUTOGERMANY", щоб уникнути вище зазначених проблем...

Джерело: https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/kak-ukraincy-pytajutsja-zavezti-dorogie-avtomobili-po-zanizhenno-344679/ Перекладено за допомогою www.DeepL.com/Translator (безкоштовна версія)

Інші новини